iStock_000007010497XSmall.jpg

Veelgestelde vragen

Waarom is er geen mogelijkheid de cursus 's avonds te volgen?

De cursus wordt niet 's avonds aangeboden omdat ik het om verschillende redenen zinvol vind dat de lessen overdag gevolgd worden. Juist in deze tijd waarin iedereen het over het algemeen erg druk heeft is het, denk ik, belangrijk tijd uit te trekken voor de voorbereiding op de bevalling.

Veel vrouwen werken lang door, vaak wel tot 4 weken voor de uitgerekende datum. Het is juist in die periode zo waardevol om echt bewust met de bevalling en de periode daarna bezig te zijn. Dan een ochtend er voor uit trekken is anders dan even 's avonds je les halen met het risico bij de eerste ontspanning in slaap te vallen. Daarom duren de lessen 2 uur en sluit de cursus qua onderwerpen aan bij de laatste 2 maanden van de zwangerschap. De lessen vallen waarschijnlijk in het verlof en anders gaat het maar om een enkele ochtend iets regelen.

Wat is het verschil tussen deze cursus en andere aangeboden cursussen zoals yoga?

Er zijn verschillende soorten zwangerschapscursussen. Dat is alleen maar prettig zo valt er iets te kiezen.

De Mensendieck zwangeren cursus is praktisch, informatief en compact. Dit is geen doorlopende cursus waarbij vrouwen in en uit stromen maar je volgt de lessen in een vaste groep met vrouwen die ongeveer in dezelfde periode zijn uitgerekend. Omdat ik ongeveer elke maand een nieuwe groep start zit er meestal ook ongeveer een maand tussen de uitgerekende data binnen een groep. Oefentherapeut-Mensendieck is een (beschermd) paramedisch beroep en dat veronderstelt dus ook kennis van anatomie, houding en beweging van het menselijk lichaam. Overigens is de cursus prima te combineren met een cursus die meer gericht is op het onderhouden van de conditie.

Deze cursus volg je laat in de zwangerschap maar ik heb nu al klachten, wat doe ik daar mee?

Dat hangt natuurlijk af van de aard en ernst van de klachten. Uiteraard bespreek je klachten met de verloskundige of de huisarts.

Er is ook een mogelijkheid om een preventieve les te volgen.

Krijg ik de cursus vergoed van de zorg verzekering?

Of je iets vergoed krijgt van de zorgverzekering hangt van je verzekering en pakket af en dit zul je zelf moeten informeren bij je verzekeringsmaatschappij.
De cursus is geen behandeling en het kan dan ook niet op die manier gedeclareerd worden.