iStock_000005793396XSmall.jpg

Gastenboek

Annemiek:
De cursus is erg praktisch en erg goed toebasbaar in de verschillende fase van de bevalling! Ik heb er wederom veel aan gehad! Je hebt veel ervaring en legt alles geduldig en uitvoerig uit! Dank daarvoor!

Caro:
Bevalling heeft nog geen 5 uur geduurd vanaf de eerste wee en was 100% anders dan mijn eerdere ervaring bij mijn zoontje.
Jessica ontzettend bedankt voor de goede tips en de positieve houvast die je me gegeven hebt!
Verder heel veel succes allemaal, en geniet van alles wat komen gaat!

 Vanessa:
Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik de cursus bij Jessica gevolgd en hier heb ik tijdens mijn bevalling erg veel aan gehad. Zwanger van de tweede was ik van mening dat de opgedane kennis wel aan wat opfrissing toe was en heb ik de cursus nogmaals gevolgd. Weer heb ik de cursus als erg nuttig en fijn ervaren. Ook nu kwamen de tips weer goed van pas bij de bevalling en bovendien was het erg fijn om tijdens de cursus bewust met dit kindje bezig te zijn. Jessica is erg professioneel en ook altijd fijn; er is genoeg ruimte voor humor...
Leuke bijkomstigheid is nog eens de leuke contacten die ik heb opgedaan. Echt een aanrader!

Els:
Ik heb heel erg veel aan de cursus van Jessica gehad. Mijn oudste kind is via een geplande keizersnede geboren. Ik had dus geen idee van wat weeën zijn. Ik vond dat bij mijn tweede zwangerschap behoorlijk spannend en onrustig, maar door deze cursus voelde ik me wel goed voorbereid op wat ik zou moeten doen als het eenmaal zo ver was. Toen ik uiteindelijk aan de slag mocht, heb ik erg veel gehad aan de ademhalingsoefeningen en aan de uitleg over hoe je met ontsluitingsweeën en persweeën om moet gaan. Nog belangrijker is dat Jessica's cursus mij, als piekeraar en controlfreak, zover heeft gekregen dat ik me helemaal aan mijn lichaam heb overgegeven en mijn lichaam het werk heb laten doen. Nooit gedacht dat ik dat zou kunnen!Daarnaast heb ik tijdens mijn zwangerschap behoorlijk wat last gehad van mijn bekken en heb veel baat gehad bij de oefeningen die ze me bij de individuele preventieles heeft gegeven. De partnercursus is door mijn man als erg prettig ervaren (er hoeft niet meegepuft te worden ). Praktische tips, duidelijke uitleg over wat een bevalling precies inhoudt en wat je als man juist wel of niet kan/mag doen. Als laatste wil ik nog zeggen dat de groep waar ik in zat, heel erg gezellig is. We hebben nog steeds regelmatig contact. Dat hoeft natuurlijk niet bij elke groep zo te zijn, maar toch geloof ik dat als je aan deze cursus begint, je een band met elkaar opbouwt. Je deelt namelijk best persoonlijke en soms intieme zaken met elkaar, omdat je allemaal in hetzelfde schuitje zit. Jessica stimuleert dat ook door elke cursus (en bij de reunie)
naar ieders ervaring op wat voor gebied dan ook te vragen (zwanger zijn, lichamelijke/psychische klachten, kraamhulp, kinderopvang, wel of geen borstvoeding, etc).
Kortom, ik ben erg enthousiast over de zwangerencursus!

Floor:
Zodra ik wist dat ik zwanger was van ons tweede kindje, wist ik dat ik ook deze keer weer de cursus bij Jessica wilde volgen. Op een nuchtere en praktische manier word je (mentaal) klaargestoomd voor de bevalling. De tips en tricks waren zo concreet en herkenbaar dat het tijdens de bevalling wel leek alsof Jessica naast me stond. Dat geeft zoveel zelfvertrouwen! En dat is ook bij een tweede bevalling echt geen overbodige luxe.

En ik bleek niet de enige die de cursus voor de tweede keer volgde. Meerdere ervaren moeders hadden zich opgegeven. Dat zorgde voor een leuke groepsdynamiek en het uitwisselingen van eerdere ervaringen was volgens mij ook voor de mama's-to-be heel interessant.

Erg prettig dat de cursus overdag wordt gegeven. Want wat is er nu fijner dan op woensdag- of donderdagmorgen rustig naar de Egelantier te fietsen om daar de cursus te volgen en daarna nog wat te drinken of met elkaar te lunchen en nog wat baby-aankopen te doen in de stad. Zoveel fijner dan al die cursussen die 's avonds worden gegeven, want daarvoor ben je als hoogzwangere veel te moe en wil je gewoon lekker vroeg naar bed.

Jessica, in het hypothetische geval dat ik nog een keer zwanger zou worden, kom ik weer de cursus volgen om weer even te oefenen met op de motor klimmen en gas geven!

Nogmaals hartelijk bedankt!

 

Janneke:
Voor de tweede keer heb ik deelgenomen aan de zwangerschapscursus van Jessica. Met een klein mannetje van bijna twee thuis was het heel prettig om, vlak voor de uitgerekende datum, een ochtend voor mezelf te hebben om te kunnen focussen op de naderende bevalling. 

De cursus, met allemaal aanstaande moeders van een verschillend pluimage, in combinatie met het boek "Duik in je weeën", waarin je alle zaken nog eens kon teruglezen, gaven mij het vertrouwen dat ik de bevalling aan kon. 

Jessica is een prettige docente die je rustig meeneemt langs alle aspecten van de bevalling en ook elke les ruimte heeft voor praktische zaken zoals hoe je het regelt met werk en opvang, maar ook aandacht heeft voor persoonlijke ervaringen als de (gezonde) spanning rondom zwangerschap en geboorte. 

Alhoewel die bevalling natuurlijk voor iedereen anders uitpakt, had ik in ieder geval een aantal zaken uit de cursus die ik op het moment supreme kon toepassen en een aantal weetjes die mij vertrouwen gaven in mijn eigen kunnen.

Dat ik voor de tweede keer heb deelgenomen aan de cursus geeft al aan dat ik erg tevreden was na de eerste keer. Het leuke is dat je tòch weer andere dingen oppikt dan de eerste keer. Ik zou het iedereen die zwanger is, van de eerste of van een tweede, aanraden. Kort voor de uitgerekende datum (een deel van de lessen valt meestal in je verlofperiode) zes keer een moment voor jezelf en je aanstaande kindje. Dat gaf voor mij rust. 

Trouwens, ook het terugkomen nadat iedereen is bevallen, is erg leuk. Het is bijzonder dat je in korte tijd met elkaar een van de bijzonderste momenten in je leven kunt en mag delen. Uit de eerste serie heb ik in ieder geval leuke contacten overgehouden en ik hoop ook uit de tweede serie wat mensen te blijven zien. Want één ding heb je gemeen: een zoon of dochter van dezelfde leeftijd. En dat geeft, naast andere gemeenschappelijke interesses, àltijd een leuk gespreksonderwerp. 

Manuela:
Jessica ik ben je echt heel erg dankbaar!

Ik heb zo veel gehad aan de cursus! Ik had de pijnen velen malen erger verwacht. Ik kon heel technisch aan het werk wat ervoor zorgde dat de emotie niet de overhand nam. Ik wist wat me te wachten stond en hoe ik alles aan kon. De communicatie en voorbereiding met Arno heeft er ook aan bij gedragen dat ik me niet alleen voelde. Ik voelde me veilig en ben héél blij dat alles thuis heeft plaats mogen vinden.

Judith Faas:
Jessica, wat een fijne cursus! Praktisch en gezellig, en wat heb ik er veel aan gehad tijdens de bevalling... De zinnen en de oefeningen, de rondjes waar altijd goede tips uitkwamen en ik heb dankzij jou de baarkruk "geëist"! De zwaartekracht heeft me zeker een kwartier opgeleverd.. ;-) Hopelijk tot een volgende keer, en ik zal iedere zwangere vrouw in Haarlem en omgeving deze cursus aanraden! Liefs, Judith

Sonja:
Ik heb de verkorte versie gedaan en heb ontzettend veel aan de cursus gehad. Allereerst de ochtend vrij plannen om deel te nemen deed mij erg veel goed. Door de drukte van mijn oudste kind en het werk had ik niet eerder tijd vrij gemaakt voor het tweede kindje. Daarnaast was de onderlinge sfeer tussen de dames erg goed en was het prettig om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Ik heb tijdens de bevalling erg veel aan de cursus gehad: De positieve gedachten, ademtechnieken en het brommer rijden! Ik zal de cursus aan alle zwangeren willen aanraden.

Bernice:
Beste Jessica! Ik heb zo ontzettend veel gehad aan jouw cursus: hartelijk dank! Je hoort vrouwen vaak zeggen "tijdens de bevalling ben je de hele cursus vergeten"; nou ik ben het er niet mee eens! Mede doordat de tips and tricks zo praktisch en logisch zijn! Ook het boek was erg fijn en overzichtelijk! Dankzij jou kijk ik terug op toch wel een 'leuke' bevalling en kom graag bij evt een tweede zwangerschap weer bij jou! Ik zou het zo weer doen! Groet!

Dank voor de cursus!

Kirsten:
Hoi Jessica, Dank je wel voor de fijne en gevarieerde cursus! Ondanks het feit dat het mijn tweede zwangerschap was, en ik dus al enige ervaring had, heb ik toch veel opgestoken van jouw tips en tricks. Vooral de verschillende tips (dus niet alleen puffen) om de weeën op te vangen vond ik erg prettig. Verder is het ook fijn om je elke week een paar uur alleen met de zwangerschap bezig te kunnen houden. Ik vond het heerlijk dat de cursus overdag plaatsvond, gezien mijn vermoeidheid 's avonds! Dat we met alle inmiddels mama's sinds de cursus nog steeds contact hebben, is erg leuk en een fijne bonus. Nogmaals veel dank en tot ziens! Groetjes, Kirsten

Jolanda:
Beste Jessica, Ontzettend bedankt! Ik heb veel aan de cursus gehad. Lekker praktische zaken voor tijdens de zwangerschap en een geleidelijke mentale en fysieke voorbereiding op de bevalling. En als leuke bijkomstigheid de gezelligheid met de meiden onderling, we lunchen nu nog steeds samen, met kinderwagens erbij! Groetjes, Jolanda.

Marijn:
Hoi Jessica, Heel erg bedankt voor de fijne lessen! Voor mij de perfecte voorbereiding, ik heb er tijdens m'n bevalling echt wat aan gehad. Ik vond de lessen goed opgebouwd (praktisch, niet zweverig, maar ook ruimte om ervaringen te delen) en die 2 uur vlogen steeds voorbij. Ik zal je zeker aanbevelen bij zwangere vriendinnen! Groetjes, Marijn

Suzanne van Tongeren:
Hoi Jessica, Via deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor de cursus en alle opgedane kennis. Ondanks mijn 'heftige' bevalling heb ik toch nog wat tips mee kunnen nemen die ik tijdens de cursus heb geleerd. Vooral hoe te persen terwijl ik geen persweeen had, heeft mij en mijn kindje toch een heel eind op weg geholpen. Dank je wel! En helemaal leuk, we hebben er een hele gezellige 'moedersclub' aan over gehouden die de lunch op de woensdag na de cursus nog steeds in ere houdt! Heel veel succes verder en wie weet 'Tot ziens'!

Merel:
Ha Jessica, Wat mij betreft geef je de beste zwangerschapscursus die je je kunt wensen! De cursus is een uitstekende voorbereiding op de bevalling, zowel fysiek als mentaal! Je weet natuurlijk nooit wat er precies gaat komen en waar je iets aan hebt, maar ik kan uit (ruime, ha ha) ervaring spreken.. De 2x dat ik de cursus heb gevolgd, waren er steeds heel bruikbare dingen voor me bij op het 'moment supreme'. Daarnaast vind ik dat je heel fijn les geeft, ontspannen en gezellig. Je geeft ruimte dat er ook een band komt tussen de zwangere vrouwen onderling. Ook heel belangrijk! Ik denk niet dat er nog een 4e kind komt, maar als dat wel zo zou zijn, zie je me zeker terug. Heel veel dank! Groet, Merel

Corine Mol:
Beste Jessica, hartelijk dank voor de goeie en fijne zwangerschapscursus! je wist heel veel en hebt ons goed voorbereid op 'het hele gebeuren' zeg maar. En erg leuk dat er ook nog een andere tweeling-moeder bij de cursus zat. dank ook voor de leuke foto's , een blijvende herinnering. Tijdens het persen heb ik vooral aan het 'brommer rijden' gedacht en dat hielp... lieve groet,Coriene

Katherina K.:
Jessica, nogmaals bedankt voor de fijne voorbereiding - ik heb veel baat gehad bij het concentreren op het ademen naar onderen (Oooopen naar onderen!), de verschillende puftechnieken (blazen vs laten beslaan) en ik ben eens goed op mijn 'brommer gestapt', om vervolgens eerst naar achteren en vervolgens naar voren te persen! Wat een effect: in 20 minuten was 'dat klusje geklaard'. Ik verwachtte heel eerlijk gezegd dat ik me tijdens de bevalling niets meer zou herinneren van de cursusinput, of dat ik het in de praktijk niet kon toepassen of niet prettig zou vinden, maar niets is minder waar gebleken. Het heeft allemaal bijgedragen aan een pittige maar prachtige thuisbevalling. Merci!

Natalie van Harten:
Hoi Jessica, Bedankt voor de gezellig en leerzame cursus. helaas heb ik niet alles wat we geleerd hebben in de praktijk uit kunnen voeren omdat onze zoon Floris uiteindelijk met een keizersnee geboren is. Toch heeft de cursus hiervoor ook hele goede dingen, het in en uit bed stappen bijvoorbeeld. Ook tijdens het verblijf in het ziekenhuis heb ik de oefeningen gedaan die we tijdens het rondje altijd deden om niet al te stijf te worden. Nu gebruik ik de ontspanningsoefening veel om in slaap te komen en dat werkt prima! Kortom heel erg bedankt voor alles!

Maaike Nicolai:
Hi Jessica, Bedankt voor de zeer plezierige en nuttige cursus! Ik zie zeker niet tegen de bevalling op want ik spring gewoon op mijn motor en geef heeeeeel veel gas! Tot die tijd vermaak ik me op de donderagmorgen met mijn lotgenoten. Hoewel de cursus is afgerond blijven wij elkaar op donderdagmorgen zien, samen cappuccino's drinken, want het is een gezellig clubje meiden! Dank je wel en tot op de baby-bijeenkomst! Groet, Maaike

 

Laat een reactie achter via ons reactieformulier