jessica-van-eenige.jpg

Over Jessica

Mijn naam is Jessica van Eenige. Ik ben oefentherapeut Mensendieck en al meer dan 20 jaar werkzaam met zwangeren. Hier ligt ook mijn passie en belangstelling.

Ik ben moeder van een zoon en 2 dochters.

Behalve in Haarlem geef ik ook elke vrijdag cursus in het Geboorte Centrum in Amsterdam waar ik vaste cursusleidster ben in het cursuscentrum. En verder neem ik regelmatig waar in het cursus centrum "Carita Salomé."

Ik ben geboren op 13 april 1964 in Den Haag en opgegroeid in Landsmeer, vlakbij Amsterdam waar ik de opleiding oefentherapie Mensendieck volgde. Na een aantal jaren een eigen praktijk te hebben gehad in Leiden, ben ik me gaan toeleggen op het begeleiden van zwangeren.

Nog regelmatig volg ik cursussen op het gebied van zwangerschap, bevalling, het bekken en aanverwante onderwerpen om zoveel mogelijk ‘up to date' te blijven.

Inmiddels ben ik ook in het bezit van het certificaat "bekken-oefentherapeut".

Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck is genoemd naar de grondlegster Bess Mensendieck (1867- 1957).
Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode gespecialiseerd in houding en beweging.

Tijdens een zwangerschap kan de veranderde situatie en belasting van het lichaam klachten geven van bv. rug en bekken. In de zwangerschapscursus volgens de methode Mensendieck wordt hier aandacht aan besteed in de vorm van voorlichting, oefeningen en houding- en beweging adviezen.
De Mensendieck-zwangerencursus levert een goede voorbereiding op de bevalling omdat je bewust gemaakt wordt van de verschillende fases van de bevalling.

Wat er tijdens deze fases gebeurt en hoe je daar mee om kunt gaan.
In de periode na de bevalling wanneer het lichaam zich herstelt, kunnen de aanwijzingen en adviezen gegeven tijdens de cursus, helpen klachten te voorkomen.